Integritetspolicy

Term and Privacy.

Integritetspolicy för Vineyard Experience
Datasekretess är mycket viktigt för oss på Vineyard Experience och vi vill alltid vara transparenta med hur vi behandlar dina personuppgifter för att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Denna integritetspolicy kan komma att uppdateras och du hittar alltid den senaste versionen av integritetspolicyn på vår hemsida. Notera att integritetspolicyn inte tillämpas på personuppgifter som du lämnar till någon av våra samarbetspartners (till exempel genom att du klickat på en länk till någon av våra samarbetspartners i samband med ett erbjudande). Vi tar inget ansvar för den personuppgiftsbehandling som utförs av våra samarbetspartners. Har du fortfarande frågor om hur vi behandlar dina uppgifter efter att ha läst denna policy? Välkommen att kontakta oss på info@vineyardexperiene.se 
Vem ansvarar för de personuppgifter vi samlar in?
Vineyard Experience, som är en del av Equinox E-Commerce OÜ, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter du lämnar till oss genom köp och övrig kontakt med oss och ansvarar för behandling av dessa. Du kan när som helst kontakta oss på info@vineyardexperience.se.
Var lagras dina personuppgifter?

Vi eftersträvar att dina personuppgifter i så hög grad som möjligt ska behandlas inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och alla våra egna IT-system, men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES (s.k. ”tredje land”). Sådan överföring sker endast till mottagarland med adekvat skyddsnivå och i enlighet med gällande lagstiftning.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss när du gör beställningar på vår webbplats, anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller deltar i tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Vi kan också komma att samla in vissa personuppgifter från externa partners såsom adressuppgifter från offentliga register och uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut, banker eller kreditupplysningföretag. Vi samlar enbart in personuppgifter som när nödvändiga för oss för att exempelvis kunna genomföra en beställning du gjort, för att kunna ta betalt eller för att skicka ut ett nyhetsbrev som du godkänt. Vi strävar efter att minimera vår personuppgiftsinsamling och samlar enbart in information som behövs för att kunna fullgöra vårt arbete.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål: 

- Vid bearbetning av beställningar och returer

- Vid sms-aviseringar om leveransstatus 

- Vid kontakt angående eventuella problem med din leverans 

- Vid korrespondens om frågor och övrig information 

- Vid utskick om erbjudanden i form av nyhetsbrev, då alltid med instruktioner om hur du kan avanmäla dig ifrån vidare utskick 

- Vid analyser av köpmönster för att ge relevanta erbjudanden och information 

- Vid bekräftelse av minimiålder som enligt lag gäller för att få handla online 

- Vid utannonsering av vinnare i tävlingar som vi arrangerar 

- Vid eventuella enkätutskick för att förbättra våra tjänster och erbjudanden 

- Vid arbete som förhindrar missbruk eller annan olämplig användning av vår hemsida 

- Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter. 

Vilka är dina rättigheter?
Vi sparar enbart dina uppgifter när du samtyckt till detta och sparar därefter enbart uppgifterna så länge som det behövs för legala ändamål, exempelvis bokföring. Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter som vi har om dig och få dessa rättade om de är felaktiga. Du har även rätt att få dina uppgifter raderade och/eller anonymiserade. Du har även rätt till begränsning av behandling av uppgifter, att flytta dina personuppgifter och göra klagomål om uppgiftshantering. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda dina uppgifter i marknadsföringssyfte genom att avanmäla dig från vårt nyhetsbrev (länk finns i varje mejl). Du kan också kontakta oss genom att mejla oss på info@vineyardexperience.se eller, om du tycker att vi allvarligt brutit mot dina rättigheter, lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).
Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

För att vi ska kunna erbjuda ovannämnda tjänster och våra åtaganden gentemot dig som kund delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Personuppgiftsbiträden behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner och hjälper oss med IT-tjänster, betaltjänster, transporter och marknadsföring. Detta sker endast för ändamål för vilka vi har samlat informationen och endast till företag som kan lämna tillräckliga garantier gällande säkerhet och sekretess för personuppgifter. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

 För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Cookies

En cookie (eller kaka) är en liten textfil som en webbplats sparar på besökarens dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie kan också användas för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma cookie.

Måste jag tillåta cookies?

Denna webbplats använder cookies för funktionalitet och för att det ska gå att handla i butiken. Om du blockerar cookies kan du därför ej handla i butiken. Utan cookies kan du dock fortfarande titta på sidor och artiklar, men vissa funktioner kan bete sig oväntat. Om du vill handla i butiken men inte vill att några cookies ska sparas på din dator när du stänger din webbläsare så kan du besöka sidan i privat läge. Detta läge kallas olika saker beroende på din webbläsare: "Inkognitofönster" (Chrome), "Privat fönster" (Firefox) eller "InPrivate-fönster" (Microsoft Edge). Alla cookies som satts under besöket i privat läge raderas då ifrån din dator när du stänger din webbläsare. 

Hur använder vi cookies?

Denna webbplats använder cookies för att hantera artiklar i varukorgen och för vissa funktioner som endast ska visas en gång per besökare. Om du stänger din webbläsare och senare kommer tillbaka till butiken så sparas dina inställningar och artiklar i varukorgen med hjälp av cookies. Vi använder även cookies för att kunna anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Vi använder även cookies som statistikunderlag, till exempel för att se vilka artiklar samma besökare tittar på för att kunna erbjuda automatiska produktrekommendationer.

Tredjepartscookies

Vi använder Google Analytics och Google Ads som också sätter cookies, detta för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen samt för vår marknadsföring. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är. Våra social media-kopplingar med AddThis för till exempel Facebook, Google Shop och Instagram sätter också cookies. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är.

Personuppgiftsansvarig

Vineyard Experience, en del av Equinox E-Commerce OÜ

Registreringsnummer: 16177143

Adress: Harju maakond, Tallin, Kasklinna linnaosa, Sakala tn 7-2, 101 41, Estonia

 E-post: info@vineyardexperience.se 

 Denna integritetspolicy uppdateras senast: 2022-03-14